Hoe Plak Ik Renovlies?

Volg hier het stappenplan om Renovlies te plakken.

Hoe Plak Je Renovlies?

Wilt u zelf aan de slag om uw woning een opfrisbeurt te geven met renovlies? Wij leggen u hier uit hoe u het beste te werk kunt gaan wanneer u zelf renovlies wilt plakken.

Het stappenplan voor het plakken van renovlies bestaat uit drie fases; de voorbehandeling van de muren, het plakken van het behang en de afwerking.

Voorbehandeling

Stap 1: Zorg dat de wanden zijn ontdaan van oneffenheden. Verwijder eventuele schroeven of spijkers en schuur uit de muur stekende stukken weg. Vul beschadigingen, gaten en naden op met een geschikt vulmiddel. Haal eventuele stopcontacten en lichtschakelaars van de muur. Vergeet hierbij niet de stroom uit te schakelen. Bij het behangen kunt u over het stopcontact heen behangen en vervolgens de vorm van het contact uitsnijden

Stap 2: Onbewerkte muren hebben vaak een zuigend effect. Dit zuigende effect is bij steenachtige ondergronden, zoals gips, beton en pleisterwerk vaak onregelmatig. Het is daarom verstandig de muur voor te behandelen met voorstrijk om de zuiging van de muur te minimaliseren. Laat de voorstrijk drogen, meestal is 1 á 2 uur voldoende.

Stap 3: Wanneer de voorstrijk droog is, controleer dan nogmaals of de wanden vrij zijn van vuil en of deze glad zijn opgeschuurd. Wanneer dit gebeurt is kunt u aan de slag met het plakken van het behang.

 

Het plakken van renovlies behang

Stap 4: Meet hoe hoog de wand is die u wilt behangen. Geef uzelf wat speling door het behang ruimer af te snijden, reken ongeveer 10cm extra. Op deze manier voorkomt u dat uw behang te kort is.

Stap 5: Teken op de wand een loodrechte lijn die u kunt gebruiken voor het plakken van de eerste strook. Een tip: werk van het raam af om naden zo min mogelijk zichtbaar te maken.

Stap 6: Smeer uw behanglijm met een grote behangroller op de wand. Het is verstandig de lijm breder te smeren dan dat de strook breed is. Hoeken en naden kunnen het best met een kwast worden gesmeerd.

Stap 7:  Plak de eerste strook exact langs de getekende loodlijn op de muur. Doe dit van boven naar beneden. Door de speling die u heeft genomen bij het afmeten zal het behang iets verder doorlopen. Controleer met een waterpas of u de eerste strook inderdaad recht bevestigd heeft. Mocht dit niet zo zijn kunt u het behang nu nog verschuiven.

Stap 8: Herhaal stap 6 en 7 tot u de gehele wand heeft voorzien van renovlies behang. Controleer steeds tussendoor of uw stroken recht op de muur zijn bevestigd. Corrigeer fouten zo snel mogelijk voor de lijm gaat uitharden.

 

De afwerking

Stap 9: Verwijder een eventuele overvloed aan lijm met een vochtige spons.

Stap 10: Laat het behang goed uitharden, dit zal minimaal 24 uur duren.

Stap 11: Wanneer alle wanden droog zijn kunt u de naden met kit afwerken.

Vraag een Gratis offerte aan

Wij helpen u graag verder met advies & tips met onze specialisme.
Offerte Aanvragen

Renovliesplakkers.nl

Wilt u mooie glad afgewerkte muren? Kies dan voor renovlies- oftewel glasvliesbehang. Via deze website kunt u ook leren hoe u zelf renovliesbehang aanbrengt.


info@renovliesplakkers.nl

Renovliesplakkers.nl © 2017